Statement danskleding
Gratis verzending boven de 75 euro
Vóór en dóór dansers
Klanten beoordelen ons met een 9,4
Blog Janine: Yes, I'm dancing again

Janine Pont - 08 / Mar / 2018

Blog Janine: Yes, I'm dancing again

Met trots presenteren we onze nieuwe DforDancegirls Janine Pont. In deze blog vertelt ze hoe ze na een hele lange periode zonder dans (want studie, werk en gezin kwamen om de hoek kijken) op haar 42e toch weer moderne danslessen ging volgen.

OUDE LIEFDE ROEST NIET
DforDancegirl Janine Pont over haar liefde voor dans

Dans maakt al zo'n 40 jaar deel uit van het leven van Janine. Ze startte met 2,5 en danste zo'n 20 jaar met veel passie en liefde. Klassiek ballet, jazz, moderne dans... Janine was dansgek. Tot studie, werk en gezin om de hoek kwamen kijken. Ze werkte als communicatie-adviseur, trouwde met grote liefde Pepe en kreeg twee prachtige kinderen; Jaïro van 15 en Joya van 12. Toen haar dochter 2 jaar oud was startte Janine weer met dansen. Salsa deze keer. Want: "Er waren geen balletlessen voor vrouwen van mijn leeftijd, dus  dit was een leuk alternatief". Maar aangezien oude liefde niet roest trok Janine afgelopen jaar haar stoute (dans)schoenen aan en ging weer lessen moderne dans volgen. Op haar 43e. In haar eerste blog stelt ze zich eerst, op haar eigen wijze, aan je voor!40 jaar geleden

Als je me 40 jaar geleden had verteld dat ik zou gaan dansen, had ik je hand gepakt en was enthousiast met je meegelopen. Als dreumes van tweeëneenhalf vond ik bewegen op muziek maar wát leuk. Niet veel later had ik mijn allereerste dansles bij juf Roosje.

30 jaar geleden
Als je me 30 jaar geleden had verteld dat er een tijd zou komen dat ik niet zou dansen, had ik je voor gek verklaard. Op mijn twaalfde deed ik auditie voor het conservatorium in Den Haag. Ballerina moest ik worden! Niets leek me mooier dan jezelf iedere dag afpeigeren en pijnlijke tenen hebben om uiteindelijk je dans op het toneel te mogen uitvoeren.

20 jaar geleden
Als je me 20 jaar geleden had verteld dat ik niet zou kunnen dansen, had ik je vreemd aangekeken. Mijn droom was inmiddels vervlogen want vanwege een te korte nek en te dikke billen (de rest was prima in orde) was ik geen prima-ballerina-materiaal. Als reactie maakte ik een uitstap naar street dance, of jazz ballet zoals dat toen heette; ik had het even gehad met klassiek ballet. Maar het bleef kriebelen. Ik ging terug naar mijn eerste liefde en ontdekte ook een nieuwe: modern ballet! Mijn ziel en zaligheid kon ik erin kwijt. Tot ik ging studeren en op kamers ging wonen. Want er bleek geen dansschool in de buurt waar je lessen moderne dans of klassiek ballet kon volgen als twintiger.


10 jaar geleden

Als je me 10 jaar geleden had gezegd dat ik weer zou dansen, had ik je niet geloofd. Inmiddels danste ik al 10 jaar niet meer en miste het vreselijk! Ik probeerde andere stijlen als latin en salsa uit en genoot daarvan. Toch is dat niet hetzelfde. Mijn dochter bleek ook van dansen te houden. Hip hop, house, afro en ballet; ze deed het allemaal. Tijdens de lessen moderne dans ontdekte ze hoeveel ze eigenlijk van dansen houdt en hoe ze ervoor wil gaan. Via haar stond ik ook weer een beetje op de dansvloer. Maar voelde ook des te meer hoezeer ik ernaast stond. Vorig jaar was ik dat gevoel zat. Er was een groep moderne dans met 'oudere' meiden. Waarbij ouder inhoudt: ouder dan vijftien... Met mijn 42 jaar haalde ik het gemiddelde van 20 een behoorlijk eind omhoog. Het was een vreselijke barrière, maar ik schraapte ieder grammetje moed bijeen en vroeg of ik mee zou kunnen doen. En dat kon!


En nu?

Als je me nu vraagt of ik ooit weer stop met dansen, verklaar ik je voor gek. Het begin is moeilijk. Na zoveel jaar zonder ballet, lever ik een gevecht met mezelf. Om de choreo's op te pakken, de bewegingen uit te voeren zoals ik weet dat ze horen en mee te komen met de prachtige meiden in de groep. Maar het is ook prachtig. De danseres in mij kan weer naar buiten en het gaat iedere les beter. Nooit stop ik meer met dansen...

Yes I'm dancing. AGAIN

  • Esther Esther 08 / Mar / 2018 @ 21:50

    Wat een herkenbaar stuk!!! Vooral hoe het voelt om “na zoveel jaar er tussen uit te zijn geweest” weer te dansen en dat je in je hoofd heel goed weet hoe het moet maar dat het lichaam nu toch net wat anders reageerd

  • Janine Janine 08 / Mar / 2018 @ 18:00

    Dank je wel voor je lieve reactie Henk! En dat dansen? Gewoon doen!

  • Henk Henk 08 / Mar / 2018 @ 13:46

    Wat een geweldig verhaal. Het inspireert mij om misschien ook wel weer te gaan dansen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

DforDance dancewear 9,4 / 10 - 271 Reviews @ The Feedback Company
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies