Ecologisch & duurzaam geproduceerd
Unieke statement danskleding
Wordt op bestelling met de hand gemaakt
Gratis verzending vanaf 100 euro

DforDance | Lynn - 26 / Aug / 2016

In de spotlight: de meiden van STUdance

In de spotlight: de meiden van STUdance

Een studentenvereniging met alleen maar dansers!<br />
Of je nu dans alleen als hobby ziet of dat je nu een dansdocente bent; dans is écht voor iedereen. Tenminste, daar maken wij ons bij DforDance dancewear hard voor. Helemaal enthousiast worden we dan ook als we een initiatief tegenkomen dat dans voor iedereen toegankelijk maakt. Zo werden we blij toen we in contact kwamen met het Utrechtse STUdance. Deze studentenvereniging bestaat uit alleen maar dansers! En het bestuur zorgt ervoor dat hun leden een geweldig lesaanbod krijgen. Stel je toch voor; één grote club dansers bij elkaar. Dat hadden wij in onze studententijd moeten weten... STUdance schreef speciaal voor onze website een stukje over wie ze zijn en waar ze voor staan. ENJOY LIFE. DANCE.

In de spotlight: de meiden van STUdance

De grootste, maar ook de gezelligste studentendansvereniging van Nederland, dat zijn wij: STUdance! Onze leden zijn veel zeer verschillende meiden en jongens, maar ze delen één ding: ze hebben een passie voor dans! Zodra STUdancers muziek horen is er geen mogelijkheid tot stilstaan meer. Onder studentensporters worden de actiefst dansende mensen dan ook meteen herkend als STUdancers.

 

We zijn een organisatie die volledig bouwt op het enthousiasme van leden die zich vrijwillig inzetten voor de vereniging, ondersteund door professionele dansdocenten. Houd je van Hiphop, Klassiek, Modern, Jazz of Street? Ben je expert of beginner? Dat maakt niets uit. Iedereen is welkom en iedereen doet mee. STUdance gelooft dat dans voor iedereen toegankelijk moet zijn en iedereen plezier kan leveren.

 

Toen wij een omschrijving van onze vereniging zochten, hebben we onze leden gevraagd om in één zin of woord te beschrijven hoe zij STUdance zien. Want wie kan dat beter verwoorden dan de leden zelf! Het antwoord op onze vraag? ‘De enige vereniging waar iedereen in de maat danst!’, ‘een warm bad, waarin iedereen zichzelf kan zijn en je zelf kan kiezen hoe actief je wilt zijn’, ‘dansen op muziek zoals je nooit in de club zou doen!’ en ‘één grote vriendengroep!’.

 

Buiten de lessen die leden één keer per week volgen is er nog veel meer te beleven, en dit grijpen STUdancers dan ook graag aan. We zijn vaak in grote getalen te vinden in het sportcafé in het sportcomplex van Utrechtse studenten, om de dansvloer te openen én er aan het einde van de avond af gejaagd te worden. Ook borrelen we eens per maand in onze stamkroeg; Café Rex! Van dansende leden op de bar kijken we daarbij niet meer op. We doen mee aan combifeesten met andere sportverenigingen en organiseren elke maand een leuke dansgerelateerde activiteit!

 

Natuurlijk staan we ook graag in de spotlights en willen we aan anderen laten zien hoe mooi dans kan zijn. Eind april is STUdance weer de gastvrouw van het Nederlands Studentenkampioenschap Podiumdans waarvoor dansers uit heel Nederland naar Utrecht komen. In verschillende stijlen worden er dansen ten tonelen gebracht, en deze worden door een jury van professionele dansers beoordeeld! Deze eerste dag wordt afgesloten met een groots feest en na weer uitgerust te zijn de volgende dag, nemen we deel aan toffe workshops!

 

Ook wordt er het hele jaar in de danslessen gewerkt naar het grote project aan het einde van het jaar.
Dit is de eindvoorstelling die plaats gaat vinden in, jawel, de Stadsschouwburg van Utrecht! Hoe gaaf is dat? Dit jaar onder het thema: BodyPaint, the museum where art comes to life. Bezoekers zullen we meenemen in een reis door een museum, waar de schilderijen uitgebeeld worden in dans! Krijg jij er al zin in? Houd dan onze website in de gaten voor de kaartverkoop!

 

Meer weten? Volg ons op Facebook en Instagram of neem een kijkje op de website: www.studance.nl!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies