Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
26 Feb 2018

Somewhere in forever we'll dance again

IN LOVING MEMORY
Een ontroerende choreografie en het verhaal erachter

 

Ze zeggen wel eens dat je voelt hoe je hart in duizend stukken breekt en kapot valt op de grond. Ik vond dat altijd wat heftig klinken. Maar toen ik op 11 mei 2017 met mijn vriend in de Mediamarkt stond, gebeurde het. Mijn vader belde me. Hij zou samen met mijn zusje mijn moeder, die op dat moment nog in het ziekenhuis lag, naar een zorghotel brengen. Daar kon ze verder werken aan haar herstel. Ze had immers uitgezaaide borstkanker en toch zag alles er goed uit. De ziekte was onder controle en met de huidige medicatie konden ze haar ziekte voor lange tijd de kop indrukken. "Je hebt nog jaren te gaan," zei de oncologe. Maar niets was minder waar...

Toen ik de telefoon geïrriteerd opnam, want ik stond in de rij voor de kassa en moest naar buiten om mijn vader te kunnen verstaan, hoorde ik aan de stem van mijn vader dat het goed mis was. "Je moet nu deze kant opkomen Lynn, het gaat niet goed met je moeder." "Hoezo gaat het niet goed pap? Ze is toch net ontslagen uit het ziekenhuis?" "Lynn, mama is terminaal." Ik geloofde het niet. "Pap, hoezo dat nou weer? De dokter zegt dat alles goed gaat." "Lynn, mama gaat dood."

Twaalf uur na dat telefoontje overleed mijn moeder, die voor mij zoveel meer was dan alleen een mama. Ze was mijn heldin maar óók mijn partner in crime, met wie ik probeerde van 'ons kleine en fijne' DforDance een succesje te maken. We hadden zoveel dromen en doelen samen. Maar dat mocht niet zo zijn. Op 11 mei 2017, om kwart voor 2 's nachts overleed op 60-jarige leeftijd de oprichtster van DforDance.

Omdat de dood van mijn moeder het begin was van een jaar waarin ziektes, dood en heel veel ongeluk elkaar in rap tempo opvolgde, had ik nooit de tijd om er bij stil te staan. Huilen deed ik niet. Totdat Kimberley deze choreografie voor Dorry maakte. Te mooi om niet te delen en ook voor mij het moment dat wij wisten dat we DforDance niet op zouden geven. Dus bij deze; de choreografie voor Dorry Toonen (1957 - 2017) gemaakt door de prachtige Kimberley Meijer. Hierboven de foto waar we met z'n drietjes nog opstaan.
Somewhere in forever we'll dance again


VERANTWOORDING:
Tijdens de 21 DAYS TO ENJOY LIFE & DANCE hebben we aandacht besteedt aan het vieren van het leven en onze liefde voor dans. We hebben 21 dagen lang stilgestaan bij het feit dat we door zijn gegaan en niet op hebben gegeven, ondanks dat de omstandigheden moeilijk en zwaar waren. Op deze een-na-laatste dag van de 21 DAYS vinden we dat we ook stil moeten staan bij de vrouw die aan de wieg stond van DforDance. Haar liefde en passie blijven voortleven in onze kleding. 

 

Reacties
Lieve Lynn,
Ik heb nu pas tijd alle blogs rustig te lezen.
Wat heb je dit goed kunnen verwoorden.
Dat kan en durft niet iedereen.
Je mag trots zijn op jezelf - zo goed als je het doet. Ik ben het zeker!!!!!!!
Dikke kus X, Francis
Francis - 09 Mar 2018 - 08:40
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »