Ecologisch & duurzaam geproduceerd
Unieke statement danskleding
Wordt op bestelling met de hand gemaakt
Gratis verzending vanaf 100 euro

Lonneke de Kroon - 01 / Dec / 2016

Blog Lonneke: Pijn of niet, suck it up and dance!

Blog Lonneke: Pijn of niet, suck it up and dance!

Ze is 42 jaar jong, een wandelend uithangbord voor de paaldanssport (check die buikspieren!) en ze kan schrijven als de beste. We hebben het hier over de Arnhemse Lonneke de Kroon die (heel eigenwijs) op haar 37e besloot te gaan paaldansen. Ongeacht de vreemde reacties die ze soms op het schoolplein kreeg, zette ze door en voilá; Lonneke is verslaafd en superfit. In haar allereerste DforDance-blog ging ze met ons een afspraak; volgend jaar gaat ze meedoen aan de Masters Categorie (40+) van het Dutch Pole Art Championship. Maar in haar tweede blog kwam ze met nieuws dat hard aankwam; Lonneke had twee weken van te voren te horen gekregen dat ze borstkanker heeft. In haar blogs houdt ze je nu op de hoogte van de strijd die ze voert tegen haar ziekte.

Hanging around with Lonneke: Pijn of niet, suck it up and dance!


Inmiddels zijn we ongeveer een jaar verder sinds mijn allereerste blog. Een jaar waarin de wereld er heel anders uit is gaan zien. Was ik toen topfit en net begonnen met trainen voor mijn eerste wedstrijd, nu ben ik blij als ik een handstand kan. Het kan verkeren, zei Bredero al. ;-)

Toch is dat jaar heel snel gegaan. De eerste maand, vanaf mijn borstkankerdiagnose op 2 december tot mijn operatie op 30 december duurde een eeuwigheid (wachten!), maar daarna ging alles in sneltreinvaart. Bestralingen, chemo’s, tig ritjes naar het ziekenhuis, controles, fysio voor mijn oedeem (fijn, bonuskwalen!), je bent er zo druk mee dat de tijd vliegt.

En nu, een jaar later, ben ik weer een soort van terug bij af. Ik ga er van uit dat de kanker weg is (dat weet je dus niet zeker en word je in principe ook niet op gescand, heel raar idee) en ik voel me fit. Mijn conditie is wel ok, omdat ik de afgelopen maanden al weer fanatiek heb hard gelopen (hard is overdreven, maar zachtlopen klinkt ook zo raar) en met regelmaat op de crosstrainer sta. Nog een kilo te gaan en ik zit weer op mijn pre-chemo gewicht. Nu alleen de kracht weer opbouwen, want die is compleet weg uit mijn rechterkant.

Afgelopen week heb ik voor het eerst weer in de paal gehangen en dan merk je dus dat je echt weer een beginner bent. Niet alleen in kracht en lenigheid, maar vooral aan je huid die het paal-contact niet meer gewend is! Voor de niet-palers; paaldansen doet pijn. En niet zo’n beetje ook. Je huid op dat metaal trekt, drukt en schuurt, dus blauwe plekken horen erbij. Het voordeel is dat je huid er aan went, dus op een geven moment gaat de pijn weg. Totdat je er een half jaar uitligt dus. Auw!

Maar goed, ik ben back on track! Ik kan niet eens fatsoenlijk klimmen, maar het begin is er weer. Ik heb een handstandje gedaan en dat was mijn eerste doel, dus ik ben tevreden. Nu volhouden, oefenen, oefenen en oefenen, misschien kom ik dan ooit weer in de buurt van mijn oude niveau. Pijn of niet, suck it up and dance!

  • Sandra Sandra 01 / Dec / 2016 @ 18:52

    Back on Track... Go on, superwoman!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies