Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 Sep 2016

Blog Lonneke: Niemand zei dat het leven eerlijk zou zijn

Niemand zei dat het leven eerlijk zou zijn

Ondertussen ben ik al bijna een half jaar verder in mijn hele ‘kanker-zooi’. Van de ene op de andere dag ziet je leven er compleet anders uit. Van hard werken, elke dag sporten en brainstormen over een wedstrijdact, naar geleefd worden door ziekenhuisafspraken waar je geen invloed op hebt en steeds maar weer afwachten hoe alles loopt en bevalt. Van alles in eigen hand, naar totaal overgeleverd aan het lot.

 

En dat is dus heel irritant. Zeker voor een controlefreak zoals ik. Maar daarmee komt dus ook het besef dat je het leven niet in eigen hand hebt. Mensen reageren verbaasd: ‘Maar hoezo jij? Jij was zo gezond en zo fit!’. Ja, dat klopt. Ik was het prototype #fitgirl, inclusief dagelijkse work-outs, chiazaad, gojibessen, quinoa en een heleboel hashtags. Het mocht niet baten. Iedereen kan kanker krijgen. Ook gezonde, fitte mensen. Kwestie van pech hebben. Net zoals die kettingrokende oom die 106 werd: kwestie van geluk. Niemand zei dat het leven eerlijk zou zijn.

 

Hetzelfde geldt voor beter worden. Hoe vaak krijg ik wel niet te horen: ‘Jij bent zo positief en in zo’n goede conditie, dat komt zeker goed!’ of ‘Jij bent zo’n vechter, dat red jij wel!’. Nou, ik hoop het ook uiteraard, maar ook hier geldt: kwestie van geluk hebben. Want zouden al die mensen die aan kanker zijn overleden, dan niet hun best hebben gedaan? Natuurlijk niet! Die hebben net zo hard gevochten. Je hebt pech als je kanker krijgt en je hebt geluk als je het overleeft, zo simpel is het, in mijn ogen. Natuurlijk helpt het om gezond te eten, te sporten, enzovoorts. En natuurlijk zijn er ‘eigen schuld-dikke bult-factoren’ (roken, overgewicht..), maar in basis blijft het gewoon het lot.

 

Daarom vooral een welgemeend advies. Zeker voor jullie, fanatieke dansmeisjes en jongens: geniet! Sporten is belangrijk, je lijf is belangrijk, maar het is niet alles. Vergeet vooral niet om ook af en toe te zondigen, uit de band te springen en de boel de boel te laten. Om daarna weer als #fitdutchie verder te gaan natuurlijk. Zodat je, mocht jij ook pech hebben op welk vlak dan ook, in ieder geval geen spijt hebt dat je te streng voor jezelf bent geweest. Enjoy life, Dance!

 

Ps: ik heb nog 3 chemo’s te gaan, het einde is in zicht!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »