Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
14 Oct 2016

Blog Lonneke: Kan ik ooit nog dansen?

Misschien kan ik wel nooit meer dansen

De afgelopen 8 maanden heb ik zitten aftellen naar het moment dat ik klaar zou zijn met alle behandelingen. Operatie, 21 bestralingen, 6 chemokuren, 5 antibioticakuren en dan zou ik weer vol gas vooruit kunnen. Inmiddels ben ik klaar, 24-6 heb ik mijn laatste kuur gehad, ik voel me fit, heb veel energie en onwijs zin om weer te trainen. Maar het mag niet en het kan niet. Hoe frustrerend!

 

Als gevolg van het verwijderen van mijn lymfeklier en de bestralingen in mijn oksel, heb ik namelijk oedeem gekregen. Dat betekent dat ik rondom het geopereerde gebied heel veel vocht vasthoud wat nog veel erger wordt zodra ik overbelast. Buiten dat het heel charmant staat, één borst met een beschaafd B-cupje en één mega-jetser in een D-cup, is het vooral reuze irritant.

 

Door het bestralen zijn ook mijn spieren ingekort en dat heeft geleid tot een verminderde mobiliteit. Oftewel, ik krijg mijn rechterarm niet meer zo goed omhoog of naar opzij als ik zou willen. Aangezien ik (door die scheefheid) veroordeeld ben tot sport-bh’s, moet ik dus elke avond iemand vragen me uit mijn BH te helpen. Godzijdank woon ik niet alleen (buurman, heb je even?)!

 

Ik krijg nu 2 x per week lymfedrainage en zit van voor tot achter ingetaped, in de hoop dat het over gaat. Nou is oedeem bij (ex-)borstkankerpatiënten vaak een blijvende kwaal en in dat geval kan ik het paaldansen wel vergeten. Ik mag gelukkig wel hardlopen of andere dingen doen die de armen en borst niet zwaar belasten, maar als ik niet meer mag ‘palen’ zou ik daar enorm van balen. Al was het alleen al om de hele pole-community waar ik dan niet meer bij hoor. En om jullie, want er valt natuurlijk weinig te bloggen op een dansblog als ik niet meer mag dansen….

 

Maar goed, het is even afwachten. Ik ga er vooralsnog vanuit dat het gewoon over gaat! Even de mindset veranderen van ‘nu weer knallen’, naar ‘langzaam opbouwen’. (Zo niet mijn ding!)  Ik ga nu eerst eens flink op vakantie. Daar, in de zon, op het strand, profiteer ik vast van een miraculeuze genezing. Hopen kan geen kwaad toch? ;-) Wordt vervolgd!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »