Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
25 Jan 2017

Blog Denise: Wanneer je geboren bent om te dansen

Blog Denise: wanneer je geboren bent om te dansen


Hallo lieve lezers,

Na het afronden van een studie pedagogische werk toch je droom achterna gaan, en eindigen op een dansopleiding, klink misschien gek maar dit is precies wat ik deed. Ik zal me eerst eens even wat beter voorstellen aan jullie.

Mijn naam is Denise de Vries, ik ben 19/20 jaar oud en woon in Nijmegen. Al vanaf kleins af aan staat een groot deel van mijn leven in het teken van dans. Op mijn vierde begon ik met dansen en dit is echter nooit gestopt. Het begon met kleuterdans en streetdance, wat geleidelijk veranderde in hiphop en musicalles. Toen ik ouder werd begonnen andere sporten zoals turnen en paardrijden mij ook te interesseren, maar op latere leeftijd ben ik hier weer mee gestopt zodat ik meer kon dansen.

Op ongeveer mijn 14e begon dans steeds belangrijker te worden. Ik besloot toen ook om te stoppen met musical en hiphop, en me meer te focussen op technische lessen. Ik koos er toen voor om op modern en klassiek te gaan. Al snel bleek tijdens de klassiek les dat ik sterk genoeg was om op spitzen te gaan dansen, hiermee ben ik toen ook begonnen. Op ongeveer mijn 16e besloot ik om een proefperiode te draaien bij de selectiegroep van de dansschool, en sindsdien dans ik ook in deze groep. Onderdeel uitmaken van een selectiegroep betekende echter wel dat ik ook jazzlessen moet gaan volgen en vaak extra repetities had, maar dit vond ik natuurlijk geen probleem! Vanaf dit moment is het langzaam uit de hand gelopen.

Toen ik op mijn 16e in mijn examenjaar van het vmbo-t zat besloot ik om een driejarige niveau 4 opleiding wilde volgen tot pedagogisch werker. Ik heb geen moment spijt gehad van deze opleiding, maar toch bleef mijn droom om iets met dans te doen kriebelen. In mijn tweede jaar besloot ik toen ook om zoveel mogelijk vakken, examens en stageopdrachten in dat jaar al af te ronden, zodat ik in het derde jaar meer tijd voor mezelf zou hebben. Het was hard werken, maar dit loonde aan het eind van het jaar zeker! Ik hoefde in het laatste jaar nog maar 2 stageopdrachten en 1 kennisexamen te doen naast mijn stage. Dit zorgde voor meer vrije avond uren, en dat betekende voor mij natuurlijk DANSEN! In het laatste jaar was ik dan ook 5 dagen in de week in de dansschool te vinden. Mijn week zag er ongeveer zo uit:

Maandag: Stagedag van 8:00 – 18:00, klassiek van 20:00-21:15 en spitzen van 21:15-22:45

Dinsdag: Stagedag van 7:00- 15:30, modern 17:45-18:45, Selectie 18:45-19:45 en jazz 19:45-20:45

Woensdag: School of werkdag, klassiek 17:45 – 18:45, spitzen 18:45-19:15 en jazz van 19:15-20:30

Donderdag: stagedag van 8:00-17:00, soms moest ik vervolgens nog werken, maar dit was gelukkig niet iedere week!

Vrijdag: School of werkdag, Dancehall 19:15-20:15 en hiphop van 20:15-21:15

Zaterdag: Talentklas 13:15-14:30, later in het jaar was ik op zaterdag te vinden bij ArtEZ voor de auditie workshops.

En zondag was het dan tijd voor rust en natuurlijk huiswerk.

Zoals jullie kunnen zien bestond het grootste deel van mijn week uit dans. Nadat ik had besloten om volledig voor de dans te gaan ben ik audities gaan doen. Zo heb ik auditie gedaan bij ArtEZ, Fontys en Rijn IJssel. Helaas gaan audities niet zoals gepland en werd ik afgewezen bij zowel ArtEZ als Fontys. Gelukkig had ik nog twee audities gepland staan bij Rijn IJssel, namelijk voor de opleiding allround artiest dans show en de Fast track dansopleiding. Bij beide opleidingen werd ik uiteindelijk aangenomen wat resulteerde in een hele lastige keuze. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding allround artiest dans show, in combinatie met de opleiding onderwijsassistent. Hier horen jullie de volgende keer meer over!

In mijn blogs hoop ik jullie op te hoogte te kunnen houden van mijn leven en de bevindingen in de danswereld.

Reacties
Denise wat een lange dagen maak je en hoe hou je dat vol. Het lijkt ons bijzonder zwaar als wij je dag indeling zien. Daarom veel succes in je danscarriere en ga je droom achterna.
Serrarens - 30 Jan 2017 - 08:39
Denise Opa & Oma zijn wat trost op jou prestatie.
Van deze difordance . Dit is een mooie Website En een beeld schone Foto
H de vries - 29 Jan 2017 - 13:14
Welkom bij de familie lieverd!
Kimberley - 27 Jan 2017 - 16:02
Hi Denise,

wauw wat een fantastisch blog heb jij geschreven. Ik heb ongeveer hetzelfde qua sport als jou gedaan haha. Van Jongs af aan ook helemaal gek van dansen en dit fanatiek gaan doen,later ook begonnen met paardrijden en vervolgens weer heel fanatiek verder gegaan met dans. Mijn ene droom is ook om op spitzen te gaan dansen. En mijn andere en allergrootste droom is ook hetzelfde als jou: een dansopleiding volgen.

Ik hoop dat het mij net zoals jou gaat lukken mijn dansdroom waar te maken.

Heel erg bedankt voor je eerste inspirerende blog en veel succes met je dansopleiding!

Groetjes,

Mariska
Mariska - 25 Jan 2017 - 15:31
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »