Ecologisch & duurzaam geproduceerd
Unieke statement danskleding
Wordt op bestelling met de hand gemaakt
Gratis verzending vanaf 100 euro

Kimberley Meijer - 15 / Jul / 2016

Blog Kimberley: Het komt nu wel heel erg dichtbij

Blog Kimberley: Het komt nu wel heel erg dichtbij

Wat zijn we trots op onze #dfordancegirls. Het toonbeeld van een échte #dfordancegirl is wel de supercharmante en dolenthousiaste Kimberley Meijer. Ze is pas 19 jaar en ze heeft een focus en doorzettingsvermogen waar wij alleen maar met heel veel bewondering naar kunnen kijken. Want Kimberley heeft haar studie een jaar lang 'on hold' gezet om zich voor de volle 100% te kunnen voorbereiden op de audities voor de dansacademie. Kimberley neemt je mee op haar reis en zal een jaar lang al haar bloed, zweet, tranen en geluksmomenten met je delen. Wij zeggen; drie keer hoera voor Kimberley en bereid je voor op een dosis motivatie om ook keihard te gaan werken voor jouw dromen!

Het jaar van Kimberley #3: Het komt nu wel heel erg dichtbij

Hi DforDancers!
Ik weet dat het al lang niet meer mag, maar ik ga het toch even zeggen: Ik wens jullie het allerbeste toe voor het jaar 2016. Make it a good one :)

 

Ik heb veel heel veel leuke dingen mogen doen deze maand. Zo ben ik in de kerstvakantie een dag naar Amsterdam geweest met een van mijn dansvriendinnetjes, Nikki. Samen hebben we een jazzles gevolgd van Laurent Flament bij Amsterdam Dance Centre. Wat een toffe les was dat! Er waren heel veel goede (technische) dansers en we waren niet helemaal zeker over ons eigen niveau, maar het ging eigenlijk best wel goed. Ik kreeg zelfs een compliment van Laurent, dat had ik nooit durven dromen...!

 

Diezelfde avond zijn we naar De Notenkraker van het Nationale Ballet geweest. Een prachtige voorstelling in een enorme theaterzaal, adembenemend! Het was het eerste-solistendebuut van Michaela de Prince, én de eerste donkere Clara ter wereld. En daar mocht ik bij aanwezig zijn. Onwijs bijzonder.

 

Daarnaast ben ik ook naar de voorstelling 'Under My Skin' geweest, een moderne productie gechoreografeerd door Isabelle Beernaert. En toeval wil dat ik ook van haar een masterclass heb gevolgd! Dit was tijdens het Theaterweekend in Arnhem. Ik las op internet dat Isabelle een workshop gaf, en ik heb toen meteen een mailtje gestuurd. Isabelle zou uit de aanmeldingen zelf selecteren met wie ze wilde werken. En daar hoorde ik dus bij! Ik was stomverbaasd en dolblij. De workshop ging, zoals Isabelle altijd werkt, niet over techniek maar over het overbrengen van dans. Het was een interessante masterclass waarbij ik veel heb meegekregen om over na te denken. Dankjewel!

 

Bij het DansLAB gaat het supergoed. We werken tot het eind van het LAB met choreograaf Dalton Jansen. Hij maakt een stuk voor onze eindpresentatie. Zijn stijl is erg fysiek en daardoor vrij pittig voor ons lijf. We bespreken iedere week in de groepsapp uitgebreid onze spierpijntjes :P. Ik weet zeker dat het eindresultaat heel krachtig wordt.

We zijn ook begonnen met het creëren van ons eigen (solo)materiaal en dat is een lastig maar heel boeiend proces. We krijgen hierbij begeleiding van een docent van ArtEZ, en daarnaast krijg ik ook veel hulp en steun van Lidy en Britt, mijn docenten van mijn danslessen buiten het LAB. Zo fijn dat er mensen zijn die weten wat ik doormaak, die gerichte tips&tricks kunnen geven en die in mij geloven. Dank jullie wel daarvoor, jullie zijn de beste!

 

Verder is er nog iets heel leuks op mijn pad gekomen. Deze week ben ik gestart met het geven van streetdancelessen aan een groep meiden in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar. Super leuk natuurlijk! Ik barst van de ideeën en de meiden zijn ook erg enthousiast dus dat gaat helemaal goed komen :) Verder ga ik voor een half jaartje invallen voor iemand die een kindje krijgt. Het gaat hier om 4 lesuren met kinderen in de leeftijd tussen de 4 en de 12. Wat een leuke uitdaging is dat!

 

En ik heb iets heel belangrijks gedaan afgelopen week: ik heb me officieel ingeschreven voor de opleiding Docent Dans, waar ik al deze tijd zo hard voor werk. De audities staan gepland in maart. Het komt nu wel heel dichtbij! Ik heb me ingeschreven bij 3 kunsthogescholen, dus 3 audities, dus 3 kansen! Bij één van de drie moet het toch lukken, hoop ik. Ik wil dit zo graag!

 

Februari wordt ook een drukke maand: de laatste volle maand om te trainen, mijn solo moet worden afgemaakt en ik word 20! Ik had als doel om op mijn verjaardag de spagaat te kunnen. Ik zit er nog een heel klein stukje boven, maar het wordt nog heel spannend vrees ik! Hahaha, maar we zien nog wel of het lukt. Ik train er in ieder geval zo hard mogelijk voor, en meer dan je best kun je niet doen :P

 

See you next time!

Liefs, Kimberley

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies