Ecologisch & duurzaam geproduceerd
Unieke statement danskleding
Wordt op bestelling met de hand gemaakt
Gratis verzending vanaf 100 euro

Lonneke de Kroon - 29 / Jul / 2016

Blog Lonneke: De eerste keer post-operatie-palen

Blog Lonneke: De eerste keer post-operatie-palen

Ze is 42 jaar jong, een wandelend uithangbord voor de paaldanssport (check die buikspieren!) en ze kan schrijven als de beste. We hebben het hier over de Arnhemse Lonneke de Kroon die (heel eigenwijs) op haar 37e besloot te gaan paaldansen. Ongeacht de vreemde reacties die ze soms op het schoolplein kreeg, zette ze door en voilá; Lonneke is verslaafd en superfit. In haar vorige blog ging ze met ons een afspraak; volgend jaar gaat ze meedoen aan de Masters Categorie (40+) van het Dutch Pole Art Championship. Maar een kleine maand nadat ze die afspraak met ons allen aanging, kreeg Lonneke nieuws te horen dat haar wereld op z'n kop zette. Want Lonneke heeft borstkanker. In haar blog vertelt ze daarom over haar strijd, doorzettingsvermogen en haar moed. Instant inspiratie, maar pak er wel de tissues bij. Want bij het lezen van haar blogs houdt je het niet droog. Want haar vlijmscherpe pen en humor in combinatie met haar kwetsbaarheid zorgt Lonneke gegarandeerd voor een lach en een traan. Lonneke rockt!

Hanging around with Lonneke #5: De eerste keer post-operatie-palen

 

Still going (iets minder) strong

Inmiddels ben ik een heel eind op weg in de behandelingen. Operatie is gedaan, ik heb 14 bestralingen gehad, nog 7 te gaan, en op 8 maart krijg ik de 1e van 6 chemokuren. Als alles volgens schema (zou chema hier een leuke woordspeling zijn?), blijft lopen, heb ik dan op 21 juni mijn laatste kuur, gevolgd door minimaal 5 jaar hormoontherapie, maar die tellen we voor het gemak niet mee. Ze rekenen er dus op dat ik nog minimaal 5 jaar meega, dat lijkt me goed nieuws, denk ik dan maar.

 

Ik ga er van uit dat ik alles fluitend ga doorstaan, want ik ben toch een bikkel? Als het tegenvalt is dat wel een domper, maar ik geloof in de kracht van positief denken en gewoon doorgaan, dus dit lijkt me de beste insteek. Tot nu toe valt het ook reuze mee met de kwalen. Ik verrek van de jeuk, heel irritant, en ik ben onwijs moe dus ik ga om 21.30 naar bed ipv om 0.30. Nou, daar valt mee te leven, toch? Oh ja, ik heb het steenkoud dus ik woon in mijn ‘Suck it up and Dance’-hoodie, maar dat is geen straf. ;-)

 

Dat bikkel zijn valt trouwens soms wel tegen hoor. Onlangs heb ik mijn haar alvast kort geknipt om de overgang naar kaal straks niet zo drastisch te maken. Mijn kapster stelde nog heel lief voor om aan huis te komen. ‘Nee joh, dat is echt niet nodig hoor!’, zei ik stoer. Ik was er heilig van overtuigd dat ik dat wel even ging doen. Totdat ik bij de wastafel lag. Ineens werd ik zenuwachtig en gingen de sluizen open. Om voorlopig niet meer dicht te gaan. Uiteindelijk kwam het goed, het kapsel werd tof en iedereen vond het mooi, maar ik had serieus niet verwacht dat ik er zoveel moeite mee zou hebben. Soms ga je geloven in je eigen imago en valt dat toch tegen, blijkbaar.

 

Mijn activiteit valt ook tegen. Van 3 keer paaldansen en 3 keer hardlopen per week, ben ik terug gegaan naar 2 a 3 keer crosstrainer en maximaal 1 keer per week dansen, en dan ook nog alleen als ik een vriendin heb die mee wil doen. Met mijn dagelijkse ziekenhuisbezoeken (op de fiets, dat wel), werk, dochters en huishouden, zitten de dagen zo vol dat ik ‘s avonds geen zin meer heb of te moe ben. Maar het goede nieuws: als ik wat doe, lukt het nog redelijk, dat scheelt dan weer.

 

De 1e keer post-operatie-palen (mooi scrabbelwoord!), was samen met vriendin Marieke. Dan ontstaan er dus surrealistische situaties waarin je, ondersteboven hangend in een paal, over chemo’s en testamenten aan het praten bent. Maar buiten dat ging het zowaar best goed. De keer daarna, met Marieke en mijn andere vaste paal-mattie (“mam, doe eens normaal!”, zou mijn puber zeggen) Natascha, lukte er dan weer niks, maar hé, het gaat om het idee. Woensdag hebben we weer een paal-date (klinkt ranzig, I know) en ik heb er zin in. Enjoy life, dance!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies